5664 Plaka Değişimi Var Ne Demek?

5664 Plaka Değişimi Var Ne Demek?

Bir aracı satın almadan önce birçok farklı noktasını detaylı olarak inceler ve ekspertize götürürüz. Ancak tüm bu işlemlerden önce resmi kayıtlara geçmiş bir kazası olup olmadığını anlamak için 5664 plaka veya şase numarası sorgulama hattı kullanılmaktadır. Bu numaradan işlem yaparken ise dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunmaktadır. Bu makalemizde plaka değişimi var ibaresinin anlamından çok kısa bir şekilde bahsedeceğiz.

Aracın sorgulamasını yaparken, plakadan değil doğrudan şase numarası ile sorgulama yapmanız önerilmektedir. Bunun çok önemli bir sebebi var. Eğer araç eski plaka ile bir kazaya karıştıysa, yeni plaka ile yaptığınız sorgulamada sonuç karşınıza çıkmayabilir. Plaka değişimi var demek ise bu noktada ortaya çıkıyor. Aracın detaylarını öğrenmek için ücretli sorgulama hattı olan 5664 kullanıldığında plakanın değiştiğini ve önceki plaka kayıtlarında da bir problem olabilme ihtimali olduğunu belirtir.

Böyle bir durumda içinizin rahat edebilmesi için yapmanız gereken şey, şase numarası ile sorgulama yapmak olacaktır. Eğer zaten bu şekilde sorgulama yaptıysanız sigortacınıza uğrayarak bu numara ile tüm plakalara ait detaylı raporu çıkarmanız mümkün olabilir. Böylelikle satın alacağınız otomobil ile ilgili varsa tüm problemleri öğrenmiş olursunuz.